Blog je minimálne aktualizovaný a dopĺňaný. O jeho obsahu môžete so mnou diskutovať cez mail pietrodolejsi@gmail.com

27 November 2017

Všeobecné rady na prežitie

Overené bylinkárske recepty nájdete na stránkach: http://www.zdraviezbozejlekarne.sk

Očkovanie a antibiotiká zabíjajú a nie sú efektívne:
http://www.youtube.com/watch?v=vczwh0kLNCY&list=TLfzCxD1AyjgU
http://www.youtube.com/watch?v=TkyzEUmmWK4
http://www.youtube.com/watch?v=4UFO8K9Z104
rovnako ako chemoterapia a rádioterapia. Rakovina sa dá úspešne liečiť detoxikáciou a diétou so zeleninovými šťavami či už špeciálnou Breussovou šťavou alebo obyčajnou mrkvovou šťavou. Miesto antibiotík siahnite po koloidnom striebre či MMS.

Pri chorobe miernej či vážnej alebo po úraze
 
Pokiaľ netrpíte vážnymi žlčníkovými ťažkosťami nadopujte sa kurkumínom: zmiešajte mletú kurkumu s čiernym korením v pomere 5:1 a z toho užívajte malú lyžičku rozpustenú v teplej vode 3x denne. Kurkumín má tisíc blahodárnych účinkov na telo vrátane liečby rakoviny.

Pokiaľ žlčníkovými ťažkosťami trpíte, popíjajte po malých dúškoch počas celého dňa (stačí 150ml denne) čerstvú šťavu z čiernej redkvy, možno zmiešať s vodou. Prípadne užívajte EGCG - epigalokatechín galát - extrakt zo zeleného čaju (viac o ňom si vygooglite sami).

Pite často čerstvé zeleninové a ovocné šťavy hlavne s cviklou a mrkvou. Šťavu pite pomaly po dúškoch a dobre premiešajte so slinami.

Každé ráno vypite pohár teplej vody s 1 polievkovou lyžicou agaru alebo želatíny.

15-30 min. pred každým jedlom vypite pohár teplej (vlažnej) vody s jednou lyžicou nepasterizovaného jablčného octu.

Pri liečení zlomeniny, osteoporózy, artrózy a artritídy 3x denne po jedle vypiť 1cl boraxovej vody, tú pripravíme rozpustením 1 čajovej lyžičky boraxu v 1l vody (info o boraxe je v samostatnej kapitole).

Pri zápche

to čo pri chorobe plus:

Do každého jedla pridajte lyžicu ľanových semien celých alebo mletých.

Jedzte pravidelne figy.

Dodržiavajte pitný režim (teplá voda).

Jedzte viacej vlákniny, celozrnné potraviny, surovú a varenú zeleninu.

Vyhýbajte sa káve, čiernemu čaju, nadmernému soleniu.

Pri hnačke

Dajte si 3 tablety živočíšneho uhlia a potom po 2 hodinách 2 tablety a po ďalších 2 hodinách 1 tabletu. (Množstvo záleží na stave vášho organizmu nenechajte sa odradť ak po prvých dávkach máte stále hnačku). Rozhodne ak sa máte radi si nedávajte črevné antibiotikum (napríklad Endiex).

Pite len po malých dúškoch.

Uvarte si čaj z puškvorca, čierny čaj alebo čučoriedkový čaj ktorý pite po malých dúškoch. Puškvorec: http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/puskvorecobycajny.html

Najskôr jedzte len sucháre, vo vode varenú ryžu alebo zemiaky najskôr po malých dávkach. Neskôr môžete zjesť čučoriedkový či jablkový kompót. Keď sa vám hnačka zastaví spravte si vývar z mäsa (najlepšie zo sliepky) a zeleniny, ktorý vám doplní stratenú výživu, tekutiny a minerály.

Keď sa vraciate k normálnej strave vyhnite sa mliečnym produktom, sladkostiam, alkoholu, múke. Takisto sú veľmi dobré čerstvé zeleninové a ovocné šťavy - vždy v malom množstve a dobre premiešať so slinami.

Pri problematickom trávení

Nejedzte sladkosti, mastné, vyprážané jedlá, syry, mäso, miečne ani múčne výrobky.

Jedzte pravidelne varené celé obilniny (špalda, ovos, raž, jačmeň...). Namočte na 6 a viac hodnín do vody, prepláchnite a uvarte.

Jedzte menej, radšej častejšie a v pravidelnú dobu v kľude a pomaly.

Popíjajte miesto desiaty čerstvé zeleninové a ovocné šťavy hlavne s cviklou a mrkvou/ jablko+hruška.

15-30 min. pred každým jedlom vypite pohár vody s jednou lyžicou nepasterizovaného jablčného octu.

Popíjajte meltu, pražený japonský čaj houjicha, pu-erh.

Jedzte denne 2g škorice. Môžete zmiešať s medom. (toto nerobte ak trpíte silnými návalmi a nočným potením)

Spravte si čaj z puškvorca z ktorého vypite 100ml tesne pred každým jedlom.

Pri nachladnutí

Chladný typ (riedka nádcha, kýchanie, zimnica, odpor k chladu, teplota do 38, bolesti celého tela, šije):
Urobte si odvar zo zázvoru, 3g klinčekov, 3g celej škorice, 1g čierneho korenia, 3g badyánu. Všetko na 15 min. naložíme do studenej vody, podtom varíme 15 min. Môžete osladiť medom.

Horúci typ (bolesti hrdla, kašel s hustými žltými hlienmi či bez hlienov, zapchatý nos, bolesti hlavy, odpor k teplu, chuť sa schladiť, horúce telo či teplota aj viac než 38):
Odvar: 10g harmančeka variť v 1/2 l vody 5 min. potom pridať 10g mäty a lúhovať 5 min. piť aspoň 2x denne. Zázvor a iné zohrievajúce byliny len v malom množstve! Pokiaľ je zápal v krku rozsiahlejší, pridať 10g šalvie.

Všeobecne:
Dopujte sa propolisovou tinktúrou aspoň 3x denne 5 kvapiek, môžete aj častejšie. Na boľavé hrdlo 3kvapky každú pol hodinu. Pokiaľ začnete dostatočne skoro a nemáte moc slabú imunitu, bolesť do pár hodín/1dňa prejde.

Ak sú upchaté dutiny, či máte nádchu, vyplachujte si nos slanou teplou vodou prípadne čajom z 1PL prasličky a 1/4lyžičky anýzu na 3dl. Vodu zohrejeme a osolíme ako polievku, potom nasávame nosom a vypľúvame alebo, jednoduchšie, lejeme vhodnou krhličkou (môžeme použiť čajník) do jednej nosnej dierky s naklonenou hlavou a druhou voda vyteká. Ak sú dutiny riadne upchaté tak je potrebné tekutinu naliať do nosa, zapchať si dierky a predkloniť sa aby voda natiekla do dutín.

U detí od 4 rokov pri prvých príznakoch nachladnutia či chrípky natrieť chrbát olejom a "vyškrabať hrebeňom" do sčervenania (tak aby to dieťaťu nebolo veľmi nepríjemné). Urýchli liečenie.

U dospelých bankovať chrbát, ťahať banku (zaváraninpvú fľašu) pozdĺž dráhy močového mechúra do sčervenania.

Pri kašli

Cmúľajte klinček/kúsok puškvorca alebo sladkého drievka kedykoľvek vás dusí, aj pred spaním v posteli.
Pri suchom kašli si spravte zázvorový čaj s citrónom a medom alebo teplé mlieko so škoricou a medom či masalu:

Masala (indický korenený čaj s mliekom a cukrom)

  • zázvor
  • klinček
  • škorica
  • badián
  • kardamon
  • biele korenie
  • nové korenie
  • čierny čaj (assam)
  • med (cukor)
  • mlieko

Koreniny dáme variť do vody (pomer: najviac zázvoru, ostatné podľa chuti; nezvýraznené môžeme vynechať ak nemáme). Varíme asi 5 minút, potom odstavíme, pridáme čaj, necháme stáť 5 minút, scedíme, pridáme med a mlieko podľa chuti.

Zázvorový čaj pripravíme tak, že nastrúhaný zázvor dáme variť, keď začne voda vrieť varíme aspoň 5 min. potom odstavíme na 5 min., scedíme, necháme trošku vychladnúť (cca na 50 stupňov) a pridáme citrónovú šťavu a med.

Pri vlhkom kašli nepoužívajte mlieko ani mliečne výrobky a sladkosti.
  
Bylinky na kašel: skorocel, slez, podbeľ, prvosienka, pľúcnik, materína dúška, šalvia - zo šalvie sa pripravuje odvar: 5 minút variť, potom odstaviť a pridať trocha mäty, luhovať 2 min.