Blog je minimálne aktualizovaný a dopĺňaný. O jeho obsahu môžete so mnou diskutovať cez mail pietrodolejsi@gmail.com

4 February 2014

Detoxikácia pečene a žlčníka

Pred očistou nezabudnúť zmäkčiť organizmus sériou kúpeľov (aspoň 3) alebo návšev v saune. Deň predtým pokiaľ možno jeme len varené zemiaky či obilniny s varenou zeleninou a večeru vynecháme.

Potrebujeme:
  • 200ml olivového oleja
  • 200ml citrónovej šťavy
  • 50g horkej soli (glauberova soľ =heptahydrát síranu horečnatého alebo espomska soľ)
Množstvo oleja a šťavy je v pomere 1:1 ake nezvládnete 200 ml, tak aspoň 150 ml.

14:00
Po 14:00 hod nejedzte, ani nepite. Pokiaľ toto pravidlo porušíte, budete sa cítiť zle. Pripravte si roztok horkej soli. Rozmiešajte 50g v 8 dcl vody. Jedna dávka predstavuje 2 dcl. Roztok uchovajte v chladničke.

18:00
Vypite 1. dávku roztoku horkej soli. Môžete zapiť čistou vodou.

20:00
Vypite 2. dávku roztoku horkej soli. Od 14:00 ste nejedli, ale napriek tomu nebudete cítiť hlad. Časové rozvrhnutie kúry by ste mali dodržiavať s maximálnou odchýlkou 10 minút.

21:45
Do väčšej nádoby nalejte olivový olej. Do inej nádoby vytlačte citrón a dužinu odstráňte. Šťavu prilejte do olivového oleja, uzavrite viečkom a poriadne zatrepte. Teraz navštívte toaletu (raz alebo viackrát, aj keby ste mali zmeškať dávku o 22:00). Dbajte však o to, aby ste sa oneskorili maximálne o 15 minút.

22:00
Vypite pripravený nápoj z olivového oleja a šťavy. Pite ho cez slamku, uľahčí vám to preglgávanie. Pokiaľ je to možné, pri pití stojte. Dávku vypite do 5 minút. Ihned' si ľahnite. Pokiaľ si neľahnete, mohli by ste narušiť celú očistunú kúru. Čím skôr si ľahnete, tým viac kamienkov opustí vaše telo. Ľahnite si na chrbát s hlavou mierne zdvihnutou na vankúši. Snažte sa predstaviť si, čo sa deje vo vašej pečeni. Najmenej 20 minút ostaňte v absolútnom kľude. Ucítite ako sa v žlčovode posúvajú kamienky. Vďaka horkej soli Vám to nebude spôsobovať bolesť.

Ráno po prebudení vypite 3. dávku horkej soli. Pokiaľ je Vám nevoľno, s týmto pitím počkajte. Môžete si ľahnúť späť do postele. Dávku nepite pred 6:00. 0 dve hodiny neskôr vypite 4. (poslednú) dávku horkej soli a môžete sa vrátiť do postele. 0 ďalšie 2 hodiny neskôr sa môžete najesť. Začnite mrkvovou šťavou. 0 pol hodiny môžete jesť zeleninu a o ďalšiu hodinu môžete zjesť bežné (aj keď ľahké) jedlo. Večer by ste sa už mali cítiť zdravý.

Ráno počítajte s hnačkou. V stolici sú zelené kamienky, ktoré potvrdzujú, že sa nejedná iba o zvyšky jedla. Stolica väčšinou klesne na dno, ale kamienky plávajú na povrchu, pretože obsahujú cholesterol. Prvá kúra Vám môže pomôcť na niekoľko dní, ale ako sa budú zostávajúce kamienky posúvať dopredu, symptómy Vašich problémov sa môžu vrátiť späť. Pečeňovú kúru zopakujte po 6 týždňoch. Nikdy ju však nerobte keď ste chorý. Niekedy sú žlčovody plné kryštálikov cholesterolu, ktoré sa nesformovali do kamienkov. Vyzerajú ako smeti plávajúce na hladine vody v záchodovej mise. Majú hnedé sfarbenie a ich odstránenie je rovnako dôležité ako zbavenie sa kameňov.